Visit our local markets

Marknadens ledande varumärken

På den svenska marknaden tillhandahålls sex starka konsumentvarumärken.

Hilding är Sveriges ledande varumärke i mellanprissegmentet. Namnet kommer från Hilding Andersson som grundade företaget Hilding Anders 1939. Sortimentet består av resårsängar i alla på marknaden förekommande format och med ett fullt sortiment bäddmadrasser och tillbehör som gör sovrummet komplett. Hela sängsortimentet är Svanenmärkt och delar av det är rekommenderat av Astma- och Allergiförbundet. Hildings positionering riktar sig till familjen i dess bredaste perspektiv efter devisen Sov Gott – Lev Gott.

Ekens är ett varumärke i mellanprissegmentet med en stark tradition. Varumärket grundades 1938 utanför Karlshamn av Frank Sandberg och var familjeägt fram till att det 1991 förvärvades av Hilding Anders. Sortimentet består av resårsängar, bäddmadrasser och tillbehör med fokus på god sömn och att inreda sovrum – allt för ett skönare liv. Ekens är ett brett varumärke som framför allt riktar sig till kvinnan men som även passar andra grupper.

Stjärnbädden är ett varumärke i mellanprissegmentet med en relativt ung historia och rötter i Falkenberg. Varumärkets tillkom i Hilding Anders portfölj 1994 och erbjudandet handlar om skandinavisk sovkomfort med ett högt värde för pengarna. I sortimentet hittar man resårsängar, bäddmadrasser och tillbehör med hög kvalitet till rimliga priser – ett erbjudande som tilltalar många konsumenter.

Jensen är ett varumärke i premiumsegmentet med fokus på innovation, design och sovkomfort. Varumärket grundades 1947 i Norge och har genom åren vuxit och etablerat sig på många internationella marknader runt om i framförallt Europa men också på flera andra internationella marknader. Under devisen ”Designed for Sleep Comfort” erbjuder Jensen enastående sovkomfort och design för de konsumenter som söker det bästa inom såväl sängar som tillbehör.

Carpe Diem Beds är ett premiumvarumärke med ett erbjudande som både ger en unik sovkomfort och en livsstilsupplevelse byggd på såväl skickligt hantverk som kvalitet och känsla. Grundat i Lysekil 1995 har varumärket etablerat sig som ett av de ledande i Sverige. Genom sitt produktlöfte ger Carpe Diem Beds dess köpare en enastående sovupplevelse kopplad till en känsla av lyx och njutning på högsta nivå.

Airbreeze is a new brand on the Swedish market that offers a holistic approach on comfort. The Airbreeze materials have an optimal structure that allows air to circulate freely which then gives a better sleeping climate. That is the way Airbreeze offers perfect support for body, mind and spirit.